Er zijn twee vormen van autolakbeschermfolie: de lakoverdrachtslaag en de laklaag.

Laktransferlagen zijn lakbeschermingsfilms die op de buitenlak van uw auto worden aangebracht. De lagen worden op dezelfde manier geproduceerd als sommige vinylzeilen. De afzonderlijke lagen worden in de auto geïnjecteerd en op het oppervlak van de auto gelegd. De transferlagen zijn weerbestendig en blijven zelfs beter zitten onder auto-weersomstandigheden dan de plastic veiligheidsstrips die op reguliere lakbeschermingsfilms worden gebruikt. De duurzaamheid van de lakbeschermingsfilm is vergelijkbaar met die van UV-beschermende lenzen.

Verflagen zijn een ander ontwerp. In plaats van op de hele auto te worden aangebracht, zijn lagen slechts een deel van de film. De folie wordt in lagen op de buitenlak van de auto aangebracht. De eerste laag zet als een transparante barrière over de autolak. De binnenlagen worden door middel van sputtertechnieken aan de verf gehecht. De lagen die tussen de eerste en tweede laag liggen zijn met het blote oog niet zichtbaar. In tegenstelling tot de verf hoeven de lagen niet precies te worden gepositioneerd om de film te zien. De film is gemaakt om alleen gezien te worden als hij verplaatsbaar is.

Er worden nu verschillende soorten films gebruikt om de lak van uw auto te beschermen tegen de zon. De oude films waren vrij dik, zodat het lakwerk niet te zien was. De films van vandaag variëren van blanke jassen die er transparant uitzien tot de matte afwerking die veel meer verbergt dan het onthult. De bescherming wordt nog steeds geboden door de film waardoor deze bestand is tegen roest en de uv-stralen.

De overgang naar filmtechnologie was een langzaam proces. Het was duur om oude voertuigen aan te passen om ze toen en daar te gebruiken. Het proces was ook ingewikkeld en de eindresultaten waren niet altijd de beste. Er waren bijwerkingen met de lakbeschermingsfilm toen deze werd aangebracht. De lakbeschermingsfolie die op oldtimers werd gebruikt, liet vaak na korte tijd los. Er waren nog meer problemen met het loslaten van de film. Doordat de folie defect was, was de lak beschadigd bij het aanbrengen van de folie. Een ander probleem was dat de blanke lak soms losliet voordat de film echt droog was. Vanwege deze problemen werden films van lage kwaliteit gebruikt in plaats van films van betere kwaliteit. Dit zorgde voor verdere aanpassingen in het fabricageproces. Tegenwoordig wordt de lakbeschermingsfolie onder veel betere omstandigheden vervaardigd. De nieuwe, dikkere,

De film is een chemische toepassing. Wanneer toegepast op de lak van uw auto, zet de chemische stof de verf om in een melkachtige film zonder de verf daadwerkelijk te verwijderen. Hiervoor worden veel chemicaliën gebruikt, maar het eindresultaat is een film van behoorlijke kwaliteit.

De film is een virtuele barrière

De Steenslag folie is van laminaat. Dit betekent dat het direct uithardt om de lak te beschermen. De verharding heeft betrekking op de dikte van de film. Er wordt meer materiaal toegevoegd om hogere lagen te krijgen. Dit betekent een betere bescherming en geen van de eigenschappen van de slechte film.

De film is een thermoplastische film

Theroplastic is een plastic dat verbeterde eigenschappen heeft bij gebruik in bepaalde soorten materialen. Dit betekent dat de folie kan worden geëgaliseerd en gemakkelijker kan worden verpompt dan andere materialen. Dit betekent dat zelfs het kleinste deel van de folie flexibel blijft. Dit betekent dat de folie gemakkelijker te reinigen is en meer flexibiliteit biedt zonder compromissen.

De folie is krasvast

De folie is zo flexibel dat duizenden folies eenvoudig kunnen worden aangebracht zonder een indruk achter te laten op de afwerking. Zelfs als er deuken en krassen zijn, wordt de film niet beschadigd en kan deze gemakkelijk worden verwijderd met een scheermesje. Het kan ook worden schoongemaakt met een reinigingsmiddel op waterbasis. Zelfs als de film in lagen wordt aangebracht, raken de lagen elkaar niet, wat resulteert in de beste bescherming tegen krassen en deuken. Zoals u kunt zien, hoe delicaat en schoon de afwerking van een auto ook is, de film is in staat om vuil en verontreinigingen te verwijderen, waardoor uw auto fris en beschermd ruikt.