Glascoating

Glascoating is het proces waarbij een dunne laag silicium of aluminiumoxide op glasramen wordt aangebracht om ze krasbestendiger te maken, de zonnewarmte te verminderen of de kleur te veranderen. De laag wordt vaak een anti-reflecterende (AR) coating genoemd, maar heeft ook andere voordelen. Buiten commerciële gebouwen en kassen zijn de meeste mensen zich er niet van bewust dat beglazing een belangrijk onderdeel is van de energie-efficiëntie en veiligheid van hun huis. Het juiste raam kan een huis helpen warmer te zijn in de winter en koeler in de zomer door zonlicht binnen te laten en de warmtestroom in de andere seizoenen te blokkeren. Daarom willen veel huiseigenaren meer weten over beglazing. Dit artikel laat u kennismaken met moderne beglazing en de voordelen ervan, alsook met veel voorkomende soorten glascoating en waarvoor ze worden gebruikt.

Wat is glascoating?

Beglazing is het proces waarbij de ramen van een gebouw worden bedekt met glas. Glas is het meest voorkomende en effectieve beglazingsmateriaal, maar het is ook gebruikelijk om andere materialen te gebruiken, zoals kunststof, metaal of rubber. Dit artikel richt zich voornamelijk op standaardglas, maar deze details zijn ook relevant voor andere soorten beglazing.

Een raam is een type beglazing dat licht binnenlaat in een gebouw en tegelijkertijd warmte binnen of buiten houdt. De hoeveelheid warmte die een woning binnenkomt, wordt gecontroleerd door het gebruik van isolatie en airconditioning. De hoeveelheid zonlicht die een huis binnenkomt, wordt geregeld door het type raam dat wordt gebruikt. De meeste huizen hebben ramen die licht binnenlaten of ramen die het licht tegenhouden.

Soorten glascoating

Moderne beglazing kan worden onderverdeeld in twee grote categorieën: glascoating en isolatieglas. Glascoating is een dunne laag silicium of aluminiumoxide die op het glasoppervlak wordt aangebracht om het krasbestendiger te maken, de zonnewarmte te verminderen of van kleur te veranderen. Geïsoleerd glas is een type beglazing dat gebruik maakt van speciale materialen om warmte of koude buiten te houden en toch licht door te laten.

Nadelen van moderne beglazing

Beglazing is een geweldige manier om een huis energiezuiniger en comfortabeler te maken, maar er kleven enkele ernstige nadelen aan. Het grootste is dat beglazing de binnenkant van een huis donkerder maakt, dus het is niet ideaal voor alle huizen. Veel mensen beseffen ook niet dat moderne beglazing een negatief effect heeft op het milieu en het risico op criminaliteit verhoogt.

Moderne beglazing wordt voornamelijk gebruikt in commerciële gebouwen, overheidsgebouwen en grote kassen. Moderne beglazing kan de hoeveelheid zonnewarmte met ongeveer 30% verminderen. Dit betekent dat een gebouw met moderne beglazing 1,2 graden warmer is dan zonder de beglazing.

Conclusie

Een raam is een essentieel onderdeel van elk huis, maar niet alle ramen zijn gelijk. Sommige ramen laten meer warmte binnen, andere meer licht of beide. Tegenwoordig kunt u uw huis krijgen zoals u dat wilt met de juiste beglazing. In dit artikel gaan we dieper in op moderne beglazing en de voor- en nadelen ervan. We zullen ook kijken naar de verschillende soorten beglazing en waar ze voor gebruikt worden. Lees dus verder om meer te weten te komen over moderne beglazing!

Moderne beglazing wordt vooral gebruikt in commerciële gebouwen, overheidsgebouwen en grote kassen. Moderne beglazing kan de hoeveelheid zonnewarmte met ongeveer 30% verminderen. Dit betekent dat een gebouw met moderne beglazing 1,2 graden warmer is dan zonder de beglazing. Moderne beglazing kan ook de energie-efficiëntie drastisch verhogen door het gebruik van airconditioning te verminderen.

Glascoating is een dunne laag silicium of aluminiumoxide die op het glasoppervlak wordt aangebracht om het krasbestendiger te maken, de zonnewarmte te verminderen of de kleur te veranderen.

Dit artikel laat u kennismaken met moderne beglazing en de voordelen ervan, alsook met veel voorkomende soorten glascoating en waarvoor ze worden gebruikt. Om te beginnen bespreken we de voor- en nadelen van beglazing. Daarna bekijken we de verschillende soorten glascoating en waarvoor ze worden gebruikt. Laten we beginnen! Moderne beglazing wordt vooral gebruikt in commerciële gebouwen, overheidsgebouwen en grote kassen. Moderne beglazing kan de hoeveelheid zonnewarmte met ongeveer 30% verminderen. Dit betekent dat een gebouw met moderne beglazing 1,2 graden warmer is dan zonder de beglazing. Moderne beglazing kan ook de energie-efficiëntie drastisch verhogen door het gebruik van airconditioning te verminderen.